НОВИНИ

Делото срещу Волен Сидеров за инцидента на летище Варна продължава на 7 март

В Софийския градски съд продължиха разпитите на свидетели по делото срещу Волен Сидеров за инцидента на Летище Варна преди 2 години.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
13:11, 19.01.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
делото волен сидеров за инцидента летище варна продължава март

От петимата призовани, само Снежа Господинова, бивша шефка на гранична полиция на летището, имаше отношение към делото. Тя каза, че е била извикана извънредно заради скандал, но не си спомняше почти нищо. Затова съдът прочете показанията ѝ пред следователя. Според тях, групата на Атака удряла и блъскала двама мъже. Сидеров издърпал от ръцете ѝ личните им карти и наричал граничните полицаи "престъпници" и "тимаджии". Господинова днес не потвърди този разказ. Сидеров подхвърли, че са възможни обвинения за лъжесвидетелстване. Той се закани да внесе законова поправка - съдът да няма право да чете предишни показания, които можело да са дадени под натиск.

Волен Сидеров: "Аз не казвам, че съм добър и най-добрия, казвам че срещу мен има несправедливи обвинения. Лъжесвидетелства. Аз не казвам, че съм ангел-херувим, казвам, че срещу един политик като мен много лесно може да се направят лъжесвидетелства, скалъпени обвинения и това да стане тема номер едно. Хващаш 4-ма кошаревски свидетели, те казват Сидеров ме удари - край! Иди се оправдавай, иди се обяснявай, иди доказвай, че не е така. Тези там пред клекшопа полицаи, които дадоха показания, също лъжат - нито съм удрял, нито съм пипал полицай там".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руска киностудия предложи на Леонардо ди Каприо да изиграе Владимир Ленин
Руска киностудия предложи на Леонардо ди Каприо да изиграе Владимир Ленин
Новините в 100 секунди
Новините в 100 секунди