НОВИНИ

​Делян Добрев е депозирал оставката си в Народното събрание

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев е депозирал оставката си като народен представител в деловодството на парламента.

​делян добрев депозирал оставката народното събрание
bnt avatar logo
от БНТ
17:48, 03.10.2017
Чете се за: 01:24 мин.
У нас

Тя ще бъде подложена на гласуване в пленарната зала още тази седмица, както по-рано каза председателят на НС Димитър Главчев с уточнението, ако бъде внесена.

Дал съм си оставката, така Добрев отговори на въпрос за голямата подкрепа, която получи, и неговото решение.

Той благодари на колегите си, на работодателските структури, които са застанали зад него, на Фейсбук групата в негова защита. Това е оценката, а не на Елена Йончева, категоричен беше Добрев. И даде на Йончева 24 часа да извади имена, фирми, групировки, кой какви пари е давал или да му се извини. Това не изключвало съдебно дело срещу колежката му отляво. Но, поне да направи един морален акт, настоя той.

Ако това е войната, аз явно съм първата жертва, добави още Добрев. По думите му, атаката срещу него е успяла, а тактиката е била с добре скалъпени малки истини да се изгради конспирация, която да ужаси хората и да го очерни.

Може би, допусна депутатът в оставка, целта на БСП е да се скрият други неща в държавата. Излязоха нови факти срещу Румен Овчаров по случая с Бобов дол, добави той. Всеки знае какви са обвързаностите между Овчаров и Корнелия Нинова, и че той е неин ментор, продължи Делян Добрев.

Преди него зам.-председателят на НС Цвета Караянчева/ГЕРБ/ поиска отговори на въпроси от БСП и лидера Нинова във връзка с, по думите й, разразили се днес полемики.

По-рано през деня на пресконференция от левицата изнесоха данни за партийни и роднински назначения на ГЕРБ и в "Булгартрансгаз" ЕАД.
Това ли са бек вокалите на президента, това ли е битката, която той отваря срещу ГЕРБ, попита още Караянчева.

"А стратегът на тази битка - Корнелия Нинова, къде работи съпругът й - в Лукойл ли? На каква позиция и каква е заплатата му?", продължи зам.-председателят на НС. Тя се усъмни, че Нинова, при това положение, може да е в конфликт на интереси, защото в парламента гласува закон за горива, пазари, икономика.

В същото време депутатите на Борисов искат и отговор дали рафинерията е спонсорирала кампанията на Нинова и БСП.

Александър Ненков защити себе си и съпругата си, също коментирани днес на брифинга на социалистите, като част от обвързаностите. От "Позитано" 20 посочиха, че лицето, с което живее изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Георги Гегов, е народният представител от ГЕРБ Теодора Георгиева, и двамата са кумове на Ненков и съпругата му Пламена, която работи в отдел "Анализи и международна дейност" на "Булгартрансгаз".

Гегов никога не е назначил съпругата ми. По-късно, с течение на времето се сближихме, обясни народният представител фактите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Попово откриха възстановен бюст-паметник на Цар Борис Трети
В Попово откриха възстановен бюст-паметник на Цар Борис Трети
Протестите в Каталуния не спират
Протестите в Каталуния не спират