НОВИНИ

Делян Добрев: Възможно е пенсиите да се увеличат два пъти до края на годината

Възможно е пенсиите ще се увеличат два пъти до края на годината. Това съобщи в "Денят започва" Делян Добрев от ГЕРБ. По думите му с колко и откога ще скочат пенсиите ще стане ясно утре, когато се очаква краят на преговорите между ГЕРБ и "Обединените патриоти". До утре се очаква двете формации да са готови с програмната си стратегия за управление.

bnt avatar logo
от БНТ
08:49, 12.04.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Междувременно ГЕРБ продължава разговорите с останалите политически сили от 44-тото Народно събрание за подготовката и приоритетите на българското председателство на Европейския съюз. Днес от партията ще се срещнат с представители на ДПС. Вчера разговори имаше с БСП и с "Воля".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи на лидера на социалистите Корнелия Нинова председателския пост в парламента, но тя отказа с аргумента, че принципните различия с ГЕРБ не могат да бъдат преодолени с предлагането на постове. Вижте как коментираха преговорите в студиото на БНТ Делян Добрев от ГЕРБ и Александър Симов от БСП.

Александър Симов - БСП: Подобно предложение, аз не го намирам за някакъв жест за някаква толерантност. Това е за мен даже предложение капан. Опит лидерът на опцията да бъде напълно обезглавен, чисто институционално имам предвид. Забърквайки я в едно такова административно блато, тъй като председателят на НС трудно може да си позволи яки политически изявления. Той трябва да говори по-национално.
Делян Добрев - ГЕРБ: От наша страна беше благороден жест, не беше капан, който се надявахме да приемат колегите, но не го направиха. В крайна сметка председателят на НС - той не носи отговорност за управлението, знаете. И не съм съгласен с вас, че функцията председател на НС е административно блато. Все пак сме парламентарна република и Председателя на НС трябва да е една от най-уважаваните длъжности в държавата.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма опасност за хората в Хасково след открития уран във водата
Няма опасност за хората в Хасково след открития уран във водата
Китай пледира за мирно решение на проблема със севернокорейската ядрена програма
Китай пледира за мирно решение на проблема със севернокорейската ядрена програма