НОВИНИ

Цветан Цветанов е в Хасково, за да се запознае лично със скандала

Политическият сблъсък между БСП и ГЕРБ има своя нова фаза днес. След оставката, която подаде от всички постове, депутатът Делян Добрев отива при съпартийците си в Хасково, придружен от Цветан Цветанов. На срещата се очаква да присъства кметът на града Добри Бeливанов, който днес даде специално интервю за БНТ. Основното, което се очаква от срещата, е напрежението в общината да бъде потушено. Самата цел на тази среща е лично Цветан Цветанов да чуе мнението на хората от общината, за да се запознае лично със скандала. Кметът на Хасково е поканен да присъства на срещата. Тя започва в 18:30 часа.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:22, 02.10.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

БНТ: Ще си дадете ли оставката?-

Добри Беливанов, кмет на Хасково: Все още не съм го получил като искане, би трябвало да си остана кмет. Това ми е и намерението. Предложението за назначаването на хората идва от ръководството на ГЕРБ, аз съм се срещал с тях. Прецених, че са добри специалисти и работих с тях. Аз въобще не ги деля хората на роднини, на други признаци. Просто тези хора бяха подходящи. Какъв е проблемът, че работят тук. Просто, раздуха се, ние дадохме повод на нашите опоненти, опозицията да критикуват по ред неща, които не са така фрапиращи!Общината ще продължи да работим, ще обява конкурси, ще се явяват специалисти, ще бъдат преценени какви им са възможностите. Общината няма да спре да работи.

По-рано на пресконференция депутатът от БСП Елена Йончева повтори своите обвинения за роднински назначения в местната администрация и създаване на бизнес групировка общината.

Елена Йончева, депутат от БСП: Трябва разследване за това, съответните държавни институции да кажат какво е нарушено, къде е конфликтът на интереси, защо е нарушаван закона многократно. Създадена ли е такава политическа групировка. Насочвани са общински, държавни и европейски средства към определени фирми. Ние ще внесем нашия сигнал и в прокуратурата и в комисията за установяване и прекратяване на конфликт на интереси.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна строителството на нови социални жилища в Благоевград
Започна строителството на нови социални жилища в Благоевград
От кореспондента на БНТ в Брюксел: ЕК индиректно призна референдума за незаконен
От кореспондента на БНТ в Брюксел: ЕК индиректно призна референдума за незаконен