НОВИНИ

Делян Добрев: С госпожа Йончева ще се видим в съда

"Политиката никога не е била самоцел за мен, нито пък властта. Водил съм се винаги от правилото къде мога да бъда най-полезен за обществото. Направил съм редица предложения и промени в сектор "Енергетика", които бяха гласувани на 100% в пленарна зала. Това заяви Делян Добрев по време на дебатите за депозираната от него оставка.

делян добрев госпожа йончева видим съда
bnt avatar logo
от БНТ
11:12, 04.10.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

По тях не сме спорели, защото всички бяха наясно, че тези промени спасяват енергетиката. Аз съм горд с това. Мое лично предложение е да се проведат проучвания за нефт и газ в дълбоко Черно море. Това стана с мой подпис като министър. Прекратихме неизгодния за държавата проект АЕЦ "Белене". Договорихме много изгодни условия за "Южен поток". По мое време за пръв път беше намалена цената на доставките на газ.

Делян Добрев: Г-жо Йончева, аз ще се запомня в политиката с всички тези постижения и искрената подкрепа, която получих в последните дни. Вие ще се запомните в политиката като мой палач и убиец в политиката. Без съд и присъда. Пита ли сте с какво ще се занимавам, след като напусна парламента? Първото нещо, което ще направя, е да си потърся правата в съда, за да разберете, че вече не сме 9 септември 1944 година и не може безнаказано да заличавате неудобните".

Делян Добрев направи и лично обяснение по повод изказване на депутата от "БСП за България" Славчо Велков, който попита защо Добрев не се защитава сам, а това правят неговите колеги от ГЕРБ.

Делян Добрев: С госпожа Йончева ще се видим в съда не само за клевета, а и за набеждаване. В последните няколко дни тя стигна дотам, че да ме набеждава в бизнес интереси, във фирми, които усвоявали пари, без да разкрива цялата схема. Надявам се да го разкрие в прокуратурата и в съда. Няма да занимавам Народното събрание да отговаряме на клеветите на Йончева и да губим ценно пленарно време, това ми е под достойнството.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каталуния може да обяви независимост до дни
Каталуния може да обяви независимост до дни
Борисов: През декември се срещам със Заев и Рама за коридор №8
Борисов: През декември се срещам със Заев и Рама за коридор №8