НОВИНИ

Делян Пеевски излиза от „Булгартабак“

Депутатът от ДПС Делян Пеевски изпрати писмо до медиите, в което съобщава, че продава дяловото си участие в „Булгартабак“. Мотивите му са зачестилите опити за дискредитиране на компанията чрез използване на неговото име.

bnt avatar logo
от БНТ
14:36, 19.02.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Вижте целия текст на писмото на Делян Пеевски:


ОБРЪЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ

От Делян Пеевски


През последните седмици в медиите зачестиха опитите за умишлено дискредитиране на „Булгартабак“, чрез използване на моето име за отправяне на неистински внушения, свързани с дейността на компанията. Целта на подобни действия е името на „Булгартабак“ да бъде тенденциозно замесено в политически интриги от моите опоненти, което аз категорично не мога да допусна. Не мога да допусна също, негативната кампания да засегне над сто хиляди производители на тютюн, чиито поминък зависи в голяма степен от дейността на „Булгартабак“.

Имайки предвид това, заявявам, че излизам от акционерната собственост на „Булгартабак“, като дружеството акционер, чийто мажоритарен собственик съм, продава дяловото си участие.

„Булгартабак“ е от съществено значение, както за националната икономика, така и за производителите на тютюн в страната, поради което компанията трябва да бъде защитена от всякакъв род посегателства и недобронамерени действия.


Делян Пеевски - депутат от ДПС: Ми нека да го изнасят, затова днес поискахме изнасяне, к'во само си говорим, че ще го изнасят. Колко дена минаха. Преди това ние казахме, после министър Горанов к'во чака, да го изнасят.

Йордан Цонев - депутат от ДПС: Временният синдик, както и синдикът, са длъжни, независимо от договорни клаузи за конфиденциалност, след приемане на доклада по наетите по въпросната точка от закона лица да го публикуват на електроннaта си страница с изключение на препоръките по събиране на вземанията направени в доклада.

Йордан Цонев - депутат от ДПС: Всички факти и обстоятелства, довели до фалита, трябва да станат достояние на нашата общественост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Все още няма споразумение между Великобритания и ЕС
Все още няма споразумение между Великобритания и ЕС
Изпращат линейка за български шофьор в Гърция
Изпращат линейка за български шофьор в Гърция