НОВИНИ

Делян Пеевски с охрана на НСО заради подготвян атентат

Подготвян е атентат срещу депутата Делян Пеевски. Достоверна информация за това е постъпила в МВР, съобщи на извънреден брифинг главният секретар на вътрешното министерство Георги Костов. Поръчката идвала от чужбина и трябвало да бъде реализирана от българи. Заради реалната заплаха за живота му от днес депутатът от ДПС е с охрана от НСО. Данните за подготвяното покушение срещу Пеевски са събрани по време на разследването за опита за убийство на Алексей Петров. По оперативни данни подготовката на престъплението е започнала преди повече от 2 месеца.

Явор Симов
от Явор Симов
15:09, 22.02.2016 (обновена)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

По думите на Георги Костов подготовката за атентата приличала много на два други случая- опита за убийство на Златомир Иванов пред Съдебната палата и убийството на Димата Руснака. Разследващите разполагат с оперативна информация за подготовката на извършителите.

Георги Костов - главен секретар на МВР: Доста подробна информация относно навиците привичките на депутата, посещавани места, които не са медийно огласявани в последно време.

По неофициална информация, данните за подготвяното убийство на Пеевски са дошли от един от задържаните за атентата срещу Алексей Петров.

Георги Костов - главен секретар на МВР: Информацията не е дошла от случаен източник. Дошла е от човек, който има знанията, уменията, възможностите да извърши такова нещо, а и вече протича към такава подготовка. Това го прави достоверно.

От днес Делян Пеевски е с охрана от НСО, която той първоначално е отказал, а след това приел.

Георги Костов - главен секретар на МВР: Колегите са успели да го убедят, че застрашеността, заплахата към момента е с изключително високо ниво на достоверност.

По този сигнал засега няма образувано досъдебно производство. На този етап работата по него ще е в рамките на разследването по атентата срещу Алексей Петров.

През лятото на 2014 г. полицията и прокуратурата задържаха трима души за подготвяно убийство на Пеевски, за което се твърдеше, че било "поръчано" от Цветан Василев. След тогавашната акция, главният прокурор призна, че е станала грешка и че не имало подготовка за покушение срещу Пеевски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мълчанието на дипломатите
Мълчанието на дипломатите
Над 100 хил. евро откраднати при въоръжения грабеж на бул.Цариградско шосе
Над 100 хил. евро откраднати при въоръжения грабеж на бул."Цариградско шосе"