НОВИНИ

Делян Пеевски се отказа от спечеленото място в ЕП и остава депутат в НС

Депутатът от ДПС Делян Пеевски, който беше и кандидат за евродепутат на движението, дойде днес в Народното събрание. Той заяви пред медиите, че се отказва от спечеленото място в ЕП и остава депутат в българския парламент. Пеевски беше втори в листата на ДПС за евровота след лидера на партията Мустафа Карадайъ,който също се отказа от мястото си в европарламента.

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:14, 29.05.2019
Чете се за: 01:20 мин.
У нас

Появата на Делян Пеевски в Народното събрание предизвика голям журналистически интерес .

Делян Пеевски - депутат от ПГ на ДПС: - Как какво ме води насам, идвам на работа. Какъв изненадващ въпрос от вас - какво правите тук? Аз съм избран народен представител.Тук съм. Аз си ходя в районите и работя - това е важното за хората. Не смятам, че работата е само в НС.

Делян Пеевски обяви пред медиите, че се отказва от спечеленото място в Европейския парламент и остава в българския.

- Защо така решихте?

Делян Пеевски - депутат от ПГ на ДПС: Защото надделя колективното решение, че съм по-нужен в България. - Дали не подвеждате хората, за втори път се отказвате от евродепутатско място? - Хората не ги подвеждаме, пращаме хубави млади хора в ЕП.

Той отхвърли твърденията, че европейските либерали от АЛДЕ са имали обструкции срещу неговата кандидатура за Европейския парламент.

Делян Пеевски - депутат от ПГ на ДПС: Такива обструкции не е имало. Колеги, тези обструкции са само в главата на олигарха Иво Прокопиеви, на неговите служители Христо Иванов и Радан Кънев, лични негови слуги и медиите, които работят за Иво Прокопиев. АЛДЕ никога не е имало обструкции нито на миналите избори, нито сега към моята кандидатура.
;

Ако АЛДЕ имаше резерви, листата на ДПС нямаше да изглежда по този начин, допълни лидерът Карадайъ.

Мустафа Карадайъ - председател на ПГ на ДПС: Извинявайте, това са само внушения като въпроси, нещо повече председателят на АЛДЕ, г-н Ханс ван Бален беше в България на предизборна кампания при тази листа.

Делян Пеевски е много доволен от изборите резултати на ДПС. Не скри и гордостта си, че заедно с Мустафа Карадайъ, са събрали най-много преференции.

Делян Пеевски - депутат от ПГ на ДПС:- Най-големият преференциален вот за ДПС е за председателя и за мен - той е на първо място, аз съм на второ,което потвърждава и позициите ни.

На въпрос дали предстои среща с премиера за да се обсъдят възможностите за нова формула за управление на страната, за което настояват от ДПС, Пеевски отговори, че това е работа на лидера на партията, а Карадайъ подчерта.

Мустафа Карадаъй - председател на ПГ на ДПС: Видяхме, че националистите дори и сумарния им вот е почти на половината на ДПС. Не само с г-н Борисов и с ръководството на БСП и с ръководството на ГЕРБ, т.е. системните партии, ние трябва да седнем на масата, за да очертаем приоритетите за развитие на страната, за да излезем от дъното в класациите.

Мустафа Карадайъ отново заяви, че и той се отказва от мястото си в Европарламента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Арни рапира
ДРУГИТЕ новини: Арни рапира
Тази вечер по БНТ: Финал на Лига Европа - Челси срещу Арсенал
Тази вечер по БНТ: Финал на Лига Европа - Челси срещу Арсенал