НОВИНИ

Демократична България се регистрира за евроизборите в ЦИК

Коалицията "Демократична България" се регистрира за евроизборите. Представители на трите партии внесоха в Централната избирателна комисия над 5 000 подписа. Основната цел на коалицията за евровота през май е привличането и сплотяването на всички демократично мислещи български граждани.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
12:05, 06.04.2019 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

България може много повече в единна Европа е мотото за евровота на коалицията "Демократична България", която включва партиите ДСБ, "Да, България" и "Зелените". Водач на листата е Радан Кънев. На второ и трето място са дипломатът Стефан Тафров и Албена Симеонова от "Зелените".

Радан Кънев, ДСБ: Кампанията има две цели, едната е вътрешнополитическа и тя не е по-маловажна, тя е да се покаже, че тази битка между корумпираните бекапета - БСП и ГЕРБ, не е единствената алтернатива пред българите. Че има алтернатива - демократична, в център дясно, истинска, европейска.

Европейската цел, която обединението си е поставило, е да се бори за силен и единен Европейски съюз.

Христо Иванов, "Да, България": В център дясното пространство има обединение, има последователно, отговорно усилие за нормализация - за поставяне на национални цели над партийния егоизъм. Успяхме да изградим "Демократична България" като политически инструмент, на който българските граждани, които искат промяна, искат алтернатива - могат абсолютно спокойно да се доверят.

От формацията разчитат, че ще имат повече от един представител в Европейския парламент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва пролетният залесителен сезон в новата гора на София край Суходол
Започва пролетният залесителен сезон в новата гора на София край Суходол
Преговорите за съдбата на Брекзит продължават
Преговорите за съдбата на Брекзит продължават