НОВИНИ

Демократите избират кандидат за президент на САЩ

Кремъл днес определи като абсурдни американските обвинения, че Русия стои зад хакерската атака в Съединените щати, при която бяха публикувани имейли на Демократическата партия.

bnt avatar logo
от БНТ
17:44, 26.07.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Скандалът с имейлите, според които ръководството на партията се е опитвало да пречи на президентската кандидатурата на сенатора Бърни Сандърс в полза на Хилари Клинтън, заплаши да раздели демократите в първия ден от конгреса на партията във Филаделфия. Въпреки това и Бърни Сандърс, и първата дама Мишел Обама подкрепиха кандидатурата на Клинтън.

В реч на партийния форум Сандърс обяви, че Хилари Клинтън ще бъде изключителен президент. Подкрепа за бившата първа дама дадоха и холивудски звезди като актрисата Ева Лонгория и певеца Пол Саймън. Последните проучвания сочат обаче, че президентското съревнование няма да е лесно. В момента кандидатът от Републиканската партия Доналд Тръмп би спечелил 48% срещу 45 на сто за Клинтън. Бившата първа дама ще бъде номинирана официално за кандидат-президент на демократите в края на четиридневната конференция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кандидатпрезидентски номинации вляво и вдясно
Кандидатпрезидентски номинации вляво и вдясно
Турция: арести и критики към ЕС
Турция: арести и критики към ЕС