След месеци на спекулации, бившият американски вицепрезидент Джо Байдън се включи в надпреварата за Белия дом. 76-годишният политик започва ожесточено съревнование за номинацията на Демократическата партия. Той е 20-я кандидат в лагера на демократите. Президентските избори ще се проведат през ноември следващата година.

Той е сред най-опитните кандидати на демократите. Бил е сенатор 6 мандата. Два пъти се е кандидатирал за президент и 8 години е бил вицепрезидент на Барак Обама.

Джо Байдън се кандидатира за президент и през 2016-та, но оттегли кандидатурата си, заради смъртта на сина си. В политиката Байдън е умерен, а имиджът му е на обединител.

Джо Байдън, кандидат за президент на САЩ: Обявявам кандидатурата си, защото Америка е идея. Една идея, която е по-силна от армията, по-голяма от океаните, по-силна от всеки диктатор или тиранин.
© БГНЕС

През последните седмици имиджът му беше помрачен от твърдения на жени, че използвал твърде фамилиарни жестове към тях. Байдън се извини и увери, че ще внимава повече.

Надпреварата в лагера на демократите се очертава трудна. Предвидени са 12 дебата между кандидатите. Ако бъде избран, Джо Байдън ще бъде най-възрастният президент в историята на Съединените щати.

Джо Байдън се кандидатира за президент на САЩ

Джо Байдън се кандидатира за президент на САЩ

Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън обяви, че навлиза в надпреварата за Белия дом през 2020 г., като се присъедини към вече препълнения списък с к...