Отново напрежение в Ливан. Демонстранти трошиха витрини и банкомати в столицата Бейрут. Протестиращите блокират основни пътни възли, включително и магистралата за сирийската столица - Дамаск. Причина за поредното активизиране на антиправителствените протести станаха обявени промени в банковия сектор.

След бурна нощ една от основните търговски улици в Бейрут изглежда спокойна. Служители разчистват офисите на банките, сменят се изкъртени банкомати. През изминалата нощ обект на недоволството станаха именно финансовите институции. Заради икономическата криза банките ограничиха възможностите за теглене на средства, наложиха частична забрана на преводите в чужбина и увеличиха комисионната при теглене на пари в брой. Курсът на ливанската лира спрямо долара продължава да пада.

През октомври миналата година в Ливан започнаха мащабни антиправителствени протести. Хората поискаха икономически и социални реформи, както и съд за чиновници, участвали в корупционни схеми. Правителството на Саад Харири подаде оставка, но това не успокои улицата. Освен в тежка политическа, Ливан изпадна и в тежка икономическа криза, незапомнена от времената на гражданската война, приключила през 1990 година.