НОВИНИ

Демонстранти в Малта искат оставката на премиера Мускат заради Панамалийкс

Няколко хиляди души излязоха на площада пред канцеларията на премиера на Малта Джоузеф Мускат в столицата Валета с искане за неговата оставка, след като т. нар. Панамски документи разкриха, че двама от неговите политически съюзници имат офшорни сметки.

bnt avatar logo
от БТА
11:18, 11.04.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света
демонстранти малта искат оставката премиера мускат заради панамалийкс

"Вие сте позор за Малта, загубихте моралното право да управлявате", каза опозиционният лидер Саймън Бусутил под аплодисментите на демонстрантите.

Самият Мускат, който управлява малката островна държава от ЕС, не направи никакво изявление по въпроса. В сряда той каза, че ще вземе решение за бъдещето на двамата си съюзници, когато узнае всички факти и на базата на обществените настроения.

Опозиционната Националистическа партия, оглавявана от Бусутил, иска отстраняването на министъра на здравеопазването и енергетиката Конрад Мици и на шефа на премиерската администрация Кийт Скембри.

"Панамските документи разкриха, че Мици е създал компания в Панама и тръст в Нова Зеландия, а Скембри - компания и тръст в Панама. Мици отказа да подаде оставка и каза, че ще се подложи на независим одит. Той обаче добави, че ще приеме всяко решение, което премиерът вземе за него. Скембри отрича да е направил нещо нередно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Такси удари ученик на пешеходна пътека в София
Такси удари ученик на пешеходна пътека в София
Варна отново ще има рибарски мост
Варна отново ще има рибарски мост