НОВИНИ

Ден на отворените врати в Националното училище по изящни изкуства

От Бургас към София за съботен празник на изкуството. Днес Националното училище по изящни изкуства провежда своя ден на отворените врати.Гимназията, която наскоро отпразнува 65-тата си годишнина, посреща всички любители на изкуството и бъдещи кандидат-ученици. Всяко ателие представя уникална част от работата на младите артисти. Посетителите могат да видят скулптури, постановки по живопис, работилници по калиграфия и рисуване. Изложбата ще продължи до 16:00 днес.

bnt avatar logo
от БНТ
12:49, 25.03.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
Павлина Обретенова - преподавател по графика в НУИИ "Илия Петров": Денят на отворените врати е за всички любители на изкуство и за всички хора, които искат да се занимават, занимавали се или им предстои да го направят. Би било интересно да се види какво се случва точно при нас, при все че то е уникално за страната и въобще в европейската културна традиция. Рядко се срещат други училища по изкуствата средни в европейските страни.
Ерик Пенчев - 18, ученик в НУИИ "Илия Петров": Тук цари една друга атмосфера. Не е типичната атмосфера на гимназия. Повечето време аз с удоволствие идвам на училище, защото всички хора тук са страхотни. Тук сме само 250 човека и като цяло хубавото на тази гимназия е, че сме като едно голямо семейство.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерите на ЕС подписаха Римската декларация
Лидерите на ЕС подписаха Римската декларация
Бургаският зоопарк има нов обитател
Бургаският зоопарк има нов обитател