Ден на отворените врати се състоя в сградата на Столичната община. Посетителите разгледаха залите, в които се провеждат заседанията на Общинския съвет, като не пропуснаха да подадат и сигнали за нередности.

София

След като разгледаха залите, посетителите отправиха своите предложения и въпроси към общинските съветници.

Дарина Лучанска - жител на "Овча купел": "Баните и паметниците на културата, които са с такова значение за населението да бъдат заградени и да бъде поставено видео наблюдение."

Така според Дарина Лучанска ще се избегнат инциденти като вчерашния, при който избухна пожар в банята в квартал "Овча купел".

И още едно предложение - жител на "Дианабад" призова да се поднови проекта за трамвайно трасе от Семинарията до метростанция "Г. М. Димитров". Той предизвика остро гражданско недоволство и жалби в съда, тъй като трасето му трябваше да премине през територията на Борисовата градина. През 2015-а проектът беше спрян от Столичната община.

Борис Борисов - жител на "Дианабад": :Това е екотранспорт, който свързва население от 200 хиляди души с метрото на "Г. М. Димитров" и "Драган Цанков"."

Всички предложения и въпроси ще бъдат разгледани от общинските съветници и районните кметове.

Стефан Марков - общински съветник: "Лозенец, който беше последния район, мисля месец юли, който по всички въпроси, които сме им поставили, вече са започнали да решават. Говорим за осветление, легнали полицаи, дупки, светофари."

Вратите на Столичната община ще са отворени отново за посетители на 19-и октомври.