НОВИНИ

Ден на отворените врати във Висшия съдебен съвет

„Ден на отворените врати“ във Висшия съдебен съвет ще се проведе на 6 юни от 9:30 ч. Програмата за „Деня на отворените врати“ на ВСС предвижда обявяване и награждаване на победителя в конкурса за ученическо есе на тема „Законът и справедливостта“ и връчване на ежегодната награда – „Грамота“, за медия/журналист за най-обективно отразяване на дейността на Висшия съдебен съвет, съобщиха от ВСС.

bnt avatar logo
от БГНЕС
09:39, 06.06.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
Висш съдебен съвет

В рамките на инициативата са предвидени срещи с членове на ВСС, главния секретар на Съвета, който ще представи работата на АВСС и с директори на дирекции в АВСС.

Ще бъде демонстрирано online излъчването на заседанията на ВСС и ще бъдат прожектирани информационни рубрики, представящи структурата и дейността на Висшия съдебен съвет и ролята, функциите на органите на съдебната власт.

Целта на „Деня на отворените врати” е да подобри прозрачността в дейността на ВСС и органите на съдебната власт, да повиши доверието на гражданите. По време на инициативата ще бъде предоставена непосредствена възможност на граждани и ученици да се запознаят с дейността на ВСС и да получат максимално достъпна и разбираема информация за структурата и работата на съдебната система.

До края на 2016 годината инициативата „Ден на отворените врати“ ще бъде проведена в над 140 органа на съдебната власт в цялата страна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Саудитска Арабия коригира петролни цени заради иранския нефт
Саудитска Арабия коригира петролни цени заради иранския нефт
Над 3000 дка заграбени от собствениците им в Айтоско
Над 3000 дка заграбени от собствениците им в Айтоско