НОВИНИ

Ден на траур в Русия след самолетната катастрофа в Черно море

Ден на траур в Русия след вчерашната трагедия. 92-ма души загинаха при самолетна катастрофа в Черно море, близо до Сочи. Цяла нощ продължи операцията по издирването на телата на загиналите и на отломки от разбитата машина.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
07:07, 26.12.2016 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Русия потъна в скръб за загиналите при катастрофата. 92-ма души, сред които военни, три телевизионни екипа и почти целия състав на прочутия руски военен хор "Александров". Самолетът трябваше да кацне в Сирия, където на Нова година музикантите да изнесат новогодишен концерт във военната база в Латакия.

Повече от 3500 души участваха в издирвателната операция, която продължи цяла нощ. В радиус от 10 километра и на дълбочина до 70 метра, близо 140 водолази се редуваха на смени в търсенето на отломки от самолета и телата на загиналите. В акцията са се включили 27 кораба, както и самолети, хеликоптери и подводници. Към момента има информация за намерени 11 тела, няма оцелели.

Руският транспортен министър съобщи, че се разследват всички възможни причини за катастрофата, но засега е рано да се говори за терористичен акт. Екипажът на самолета не е съобщил за технически проблеми. Машината е бил технически изправна, а пилотът с дългогодишен опит. не е подаден и сигнал за тревога, преди да изчезне от радарите. Самолетът Ту-154 е спрял за дозареждане в Адлер. Разследващите обаче отхвърлят вероятността там евентуално да е качено взривно устройство на борда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На втория ден на Коледа отбелязваме Деня на бащата
На втория ден на Коледа отбелязваме Деня на бащата
Още една звезда угасна - отиде си големият Джордж Майкъл
Още една звезда угасна - отиде си големият Джордж Майкъл