НОВИНИ

Ден на ученическото самоуправление в Трето основно училище в Благоевград

За пета поред година, ученици от Трето основно училище „Димитър Талев” в Благоевград поеха управлението на учебното заведение. В кабинетите на директора и неговите заместници, както и в учителската стая се настаниха деца - членове на Ученическия съвет.

bnt avatar logo
от Миглена Медарова
19:57, 09.05.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Постът директор за един ден зае Димитър Борумов, а денят започна с оперативка в директорския кабинет и разпределение на задачите. Заместник директор за един ден стана Виктория Първанова, която сподели, кои са необходимите според нея промени в учебната програма.

Виктория Първанова – зам.-директор: "Ако имах възможност, със сигурност щях да увелича часовете по изкуствата и да има часове по актьорско майсторство. Културата, която ни дават изкуствата и навиците ни и да приемаме образованието по такъв начин, те остава завинаги и трябва да има такива часове."

"Това означава ли, че приемаш идеята за задължително изучаване на народни танци в училище?"

Виктория Първанова: "Да. Аз твърдо подкрепям тази идея и мисля, че наистина ще бъде много ползотворна."

Работният ден за временното ръководство беше натоварен и изпълнен с отговорни задачи. Сред тях срещи с представители на Инспектората по образование във връзка с предстоящото външно оценяване и подписване на договорите за доставка на учебниците за новата учебна година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кубрат Пулев донесе у дома европейската титла в тежка категория
Кубрат Пулев донесе у дома европейската титла в тежка категория
ДРУГИТЕ НОВИНИ
ДРУГИТЕ НОВИНИ