НОВИНИ

Ден на военния парашутист

68-а бригада "Специални сили" отстъпва на колегите си в НАТО по качество на личните предпазни средства и уредите за нощно виждане. Затова според възможностите на Министерство на отбраната държавата ще търси начини за осигуряване на ново оборудване за елитното подразделение. Това съобщи в Пловдив вицепремиерът Валери Симеонов по време на честването на Деня на парашутиста и празник на Специалните сили.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Златин Бояджиев
18:50, 17.10.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

68-а бригада има нужда от автомобили, комуникационна техника и лични предпазни средства, заяви командирът бригаден генерал Явор Матеев. Той съобщи, че от началото на 2018-а година бригадата ще бъде оборудвана с нови парашути тип "летящо крило" и нова техника и снаряжение на световно ниво.

Бригаден генерал Явор Матеев – командир на 68-а бригада "Специални сили":
"Също се надявам, че през последните години ще се заделят средства в бюджета и от нашия българския бюджет също да успяваме по голямо количество въоръжение и снаряжение да получаваме."

След конкурсите за нови командоси тази година в бригадата вече работят 45 нови военнослужещи. Това е втори прием като миналата година са назначени други 30 души. Заместник-началникът на отбраната - вицеадмирал Емил Евтимов, напомни, че през последната година подразделението активно участва съвместно със специализираните полицейски сили по охрана на границата.

Вицеадмирал Емил Ефтимов - заместник-началник на отбраната:
"Засилено беше участието и подготовката за дежурство за силите за отговор на Алианса, като започнаха нови мисии и операции на Балканите."

Отделянето на Специалните сили като самостоятелно формирование с отделен бюджет в Българската армия е една от най-големите структурни промени в последните години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Филип Попов, БСП: След КСНС, като че ли корупцията остава
Филип Попов, БСП: След КСНС, като че ли корупцията остава
Почина певицата от Sentimental Swingers и Nasekomix Андрония Попова
Почина певицата от Sentimental Swingers и Nasekomix Андрония Попова