НОВИНИ

Ден първи на преговорите за Брекзит

Ден първи от Брекзит, почти година след референдума, на който британците се произнесоха за развода между Великобритания и Европейския съюз. За този ден се говори от година, но началото на преговорите остана в сянката на терора.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
20:24, 19.06.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Под сянката на трагедиите, които сполетяха тези дни Великобритания в Брюксел днес започнаха преговорите за излизането ѝ от Европейския съюз. Ден първи идва почти година след референдума, на който британците се произнесоха за развода.

Дейвид Дейвис, министър на Великобритания за Брекзит: Това, което ни обединява, е повече от това, което ни разделя, затова макар че без съмнение предстоят трудни преговори, ще направим всичко възможно да постигнем споразумение, което защитава най-добре интереса на всички граждани. Затова започваме тези преговори с позитивен и конструктивен тон, решени да градим силно и специално партньорство с европейските ни съюзници и приятели.
Мишел Барние, ръководител на преговорния екип на ЕК за Брекзит: Нашата цел е ясна. Трябва да разрешим неяснотите, причинени от Брекзит - на първо място за гражданите, но също и за бенефициентите от политиките на ЕС и заради ефекта върху границите, особено за Ирландия.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Модели за социално предприемачество
Модели за социално предприемачество
След поредното терористично нападение в Лондон (ОБОБЩЕНИЕ)
След поредното терористично нападение в Лондон (ОБОБЩЕНИЕ)