НОВИНИ

Ден в памет на загиналите мотористи на пътя

За втора поредна година днес мотористите почетоха паметта на загиналите на пътя. Инициативата е на социалната кампания "Ние сме хора, не донори", подкрепена от мотоклубове и организации в цялата страна.

ден памет загиналите мотористи пътя
bnt avatar logo
от БНТ
21:39, 17.09.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
ПЛОВДИВ

Рокери от Пловдив, Асеновград, Пещера, Кричим и Стамболийски с шествие и курбан, почетоха паметта на загиналите и пострадалите мотористи. По традиция този ден се отбелязва в третата неделя на месец септември.

Николай Тончев: Когато има такива събития карат в група, а карането в група калява психиката на моториста защото се спазват правила, които са закон. Веднъж научиш ли се на тези неща, те остават за цял живот, един дисциплиниран водач.
БЛАГОЕВГРАД

В Благоевград над 20 мотористи се събраха пред така нареченото „Рокерско кафене", а след това се отправиха към местния храм „Успение Богородично" - там беше отслужена заупокойна молитва.

Евгени Айков: Искаме хората да ни видят ,да ни чуят,да са по-внимателни на пътя,да си спазват правилата за движение, за да може всички да сме по-доволни, като се движим по пътищата на Република България.
РУСЕ

В Русе панихидата премина под наслов „Животът винаги е с предимство, независимо на колко колела е". Рокерите, които се включиха в инициативата призоваха за по-голяма толерантност на пътя.

Светослав Бонапартов - секретар на мотоклуб "The Thunders" - Русе: Нашият клуб апелираме всички да бъдат разумни - не само водачите на автомобили, но и водачите на мотоциклети, защото напоследък неразумни водачи не се съобразяват с правилника за движение. Всички трябва да бъдат разумни и толерантни на пътя.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тереза Мей​ потвърди за поканата за държавна визита на Тръмп във Великобритания
Тереза Мей​ потвърди за поканата за държавна визита на Тръмп във Великобритания
На 117 години почина най-възрастният човек на Земята
На 117 години почина най-възрастният човек на Земята