НОВИНИ

Ден за борба срещу детската агресия и насилието в училище

Окръжният съд и Регионалното управление по образованието във Варна организираха Ден за борба срещу агресията и насилието в училище. Денят е част от образователен проект за превенция на престъпността в ученическа възраст. Само за последните четири месеца, в рамките на инициативата, съдиите са посетили 20 училища и са се срещали с повече от 2 хиляди ученици.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова/Данил Кираджиев
19:00, 06.04.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Денят за борба срещу детската агресия е поредният повод да бъде привлечено вниманието на обществото към проблемите на българските училища, свързани с проявите на насилие от млади хора.

Марин Маринов, административен ръководител на Окръжен съд – Варна
“Каквото и да се случва на улицата, макар че негативните прояви не прекъсват и не могат да спрат от веднъж, това е начинът, това е начинът, образование, образоване и показване на младите хора как трябва да се действа.”

Част от проекта е и конкурсът за рисунка и есе, посветен на вербалното и физическото насилие в класната стая. В него участие са взели 88 деца от втори до десети клас.

Йоанна Георгиева
”Моята рисунка изобразява двете страни: злото и доброто.От едната страна са децата,които обиждат, от другата децата, които успокояват и са приятели.”
Николета Георгиева
”Есето ми е накратко казано, докосни ме ако ме обичаш, не ме докосвай, ако не ме обичаш.Кажи ми го, ако е истина, не ми го казвай, ако е лъжа.”
Гергана Савова
”Понеже миналата година имаше атентати в Париж, съм нарисувала как Айфеловата кула плаче и тъжи за хората, които са загинали.”

Днес се навършва и 1 година от откриването на първата във Варна „Синя стая“ за щадящо изслушване на деца, станали свидетели или жертви на престъпление. За изминалото време през нея са минали 17 деца, на които е спестена травмата от прекия контакт с институциите.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР е усилило охраната по ключовите транспортни обекти
МВР е усилило охраната по ключовите транспортни обекти
В дома на Гайтанджиев са открити документи, различни от търсените от АПИ
В дома на Гайтанджиев са открити документи, различни от търсените от АПИ