НОВИНИ

Деница Сачева: От 1 юли майчинските надбавки ще бъдат увеличени

От 1 юли майчинските надбавки ще бъдат увеличени и ще бъдат подпомагани повече деца и семейства. Номинално увеличението ще е малко, но трябва да си даваме сметка, че всяка година българското общество отделя около 600 млн. лева точно за подпомагане на семейства и деца – говорим за около 500 хиляди семейства и за около 800 хиляди деца всеки месец”. Това заяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" зам.-министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

деница сачева юли майчинските надбавки бъдат увеличени
bnt avatar logo
от БНТ
10:23, 19.06.2016
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

Сачева уточни, че е особено важно да не се губи баланса, защото високите социални помощи не стимулират търсенето на работа сред част от майките, а в същото време други трябва да полагат повече и по-сериозна грижа за децата си, които са с увреждания или тежки здравословни проблеми.

Според нея проблемът на майките е комплексен, защото е свързан с възможността да се съчетава личния живот с професионалните ангажименти. В тази връзка се подготвя се законопроект за социалните услуги, който ще бъде внесен в Народното събрание през ноември, каза Сачева.

Целият разговор с Деница Сачева в "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение от 3.1 по Рихтер е регистрирано до Петрич
Земетресение от 3.1 по Рихтер е регистрирано до Петрич
Аню Ангелов: Няма индикации за военна заплаха от страна на Русия
Аню Ангелов: Няма индикации за военна заплаха от страна на Русия