Очакванията ни са, че Националният съвет ще подкрепи Мая Манолова за столичен кмет. Смятаме, че тя е печелившата кандидатура за София. Това заяви в ефира на "Денят започва" с Георги Любенов зам.-председателят на БСП Деница Златева.

Деница Златева, зам.-председател на БСП: През последните 4 години докато беше омбудсман, тя беше припозната от гражданското общество. За първи път институцията на омбудсмана има толкова висок, естествен рейтинг. Мая Манолова беше припозната от широк кръг и организации, и обществено активни личности. Тя може да обедини онези софиянци, които искат промяна - в начина на управление, в стила на управление.

Смятаме, че за тези 13 години е нормално да има умора, да са допускани грешки, така че има нужда от промяна, категорична е Деница Златева.

Деница Златева, зам.-председател на БСП: Аз лично се надявам в Русе, Ямбол, Смолян, в други областни центрове да имаме пробив, защото смятам, че тези градове заслужават едно ново управление, един нов подход към властта.

И още - какъв е коментарът на Деница Златева за новия ресор на българския еврокомисар Мария Габриел и какво предстои за България в новия мандат на Европейската комисия, вижте целия разговор във видеото!

Националният съвет на БСП решава дали да подкрепи Мая Манолова за кмет на София

Националният съвет на БСП решава дали да подкрепи Мая Манолова за кмет на София

Националният съвет на БСП решава днес дали да подкрепи кандидатурата на бившия омбудсман Мая Манолова за кмет на София, издигната от инициативен комит...