Има ли политически разногласия в БСП и кой остана обиден след 9-часовия пленум на партията за реденето на листата за евровота - с коментар по темата в студиото на "Още от деня" гостува Деница Златева - зам.-председател на НС на БСП, седма в листата на БСП за евровота.

На пленума вчера победи демокрацията в партията, в крайна сметка волята на НС е как да бъде подредена листата. Имаше напрежение, но не бих казала, че пленумът беше инфарктен. Излизаме с желание и хъс да победим на изборите, категорична беше Златева.

Деница Златева - зам.-председател на НС на БСП: Не смятам, че имаше сърдити и обидени. Волята на НС пренареди листата, но дори и да е имало някаква нотка на обидени, сме достатъчно мъдри да я преодолеем.

Корнелия Нинова би била бламирана, ако изцяло листата е отхвърлена, имаме двама души разлика в двете листи, обясни Златева. По думите й, не е важно мястото на което се намираш, а какво ще дадеш на самата кампания.

Относно поставения на четвърто мястото Иво Христов, който е началник на кабинета на президента, Златева заяви, че той е човек с много ярко изразени леви позиции и това няма връзка с поста му в президентската институция.

Деница Златева - зам.-председател на НС на БСП: Не очаквайте, че президентът и БСП непрекъснато стиковат позиции и едва ли не има "червен телефон" между двете централи.

Златева коментира и темата за отношенията на БСП с европейската партия ПЕС.

Деница Златева - зам.-председател на НС на БСП: С ПЕС поддържаме изключително добри отношения, преди две седмици имахме съвместно обучение, между нас няма разлом, няма напрежение. Самата аз бях неприятно изненадана от коментара на г-н Станишев, че едва ли не партията е антиевропейска и правим подарък на ГЕРБ с тази листа.

Аз разбирам може би личната му обида в началото, че не е бил поставен в листата, но в крайна сметка нашата международна дейност не е резултат само на усилията на един човек, допълни още Златева.

Вижте целия разговор във видеото!

БСП утвърди евролистата си, Сергей Станишев е на пето място

БСП утвърди евролистата си, Сергей Станишев е на пето място

БСП утвърди листата си за евровота. Заседанието на Националния съвет на БСП продължи близо 11 часа.