Не съм имала дилема дали да остана, или не в кабинета "Борисов 3", каза заместник-председателят на БСП Деница Златева.

Имах предложение от г-н Борисов да остана, но при положение, че имаме гласувано от Националния съвет на партията да не се участва под никаква форма в правителство с ГЕРБ, логично е отговорът да е НЕ, добави тя.

Председателството ни на съвета на ЕС е надпартийна национална кауза, не бива да допускаме политически боричкания, каквито, например, видяхме днес в НС, коментира още Златева.

Председателството е предизвикателство и изпитание за нас, отбеляза Златева:

Деница Златева, зам.-председател на БСП: Колегите от Брюксел заявиха, даже, че след председателство държава членка на ЕС придобива друг статус. Трябва да е имаме национален консенсус, а не персонифициране в тази тема. Имаме още две теми, които ще подкрепяме в правителството - национална сигурност и демографска криза.

Златева коментира и скандала около снимките с нацистки знаци:

По темите с двамата заместник-министри и един вицепремиер Валери Симеонов наистина има проблем с правителслтвото, каза заместник-председателят на БСП.

Според нея темата за Бухенвалд и разразилия се скандал би прозвучал различно в Европа и за по-малко от 24 часа замесените в него е нямало да бъдат вече на постовете си, а са щели да са с подадени оставки.


БСП и ДПС настояват за оставката на Валери Симеонов

БСП и ДПС настояват за оставката на Валери Симеонов

БСП и ДПС настояват за оставката на Валери Симеонов. От Воля смятат, че вицепремиерът сам трябва да се оттегли от управлението. Патриотите застанаха з...

Скандал по време на петъчния контрол в НС, БСП иска оставката на Валери Симеонов

Скандал по време на петъчния контрол в НС, БСП иска оставката на Валери Симеонов

Скандал по време на петъчния контрол в Парламента. От трибуната в пленарната зала се чуха обвинения във фашизъм. В декларация от левицата отново поиск...

Деница Златева отрече да е имало чистка в БСП

Деница Златева, зам.-председател на БСП: Винаги когато е имало смяна в БСП, тя се е радвала на силно медийно внимание. Корнелия Нинова още в самото начало заяви, че ще има разделение между парламентаристите и членовете на Изпълнителното бюро. Факт е, че някои останаха и в парламента, и в изпълнителното бюро, други 5-ма с достатъчно отговорности в ресорните комисии бяха освободени. Аз не бих персонализирала кой е член на изпълнителното бюро и кой е депутат. Всеки с работата си може да допринесе достатъчно много за успеха и за реализации на политиките, които предлагаме.
Пленумът на БСП подкрепи предложените от Корнелия Нинова промени

Пленумът на БСП подкрепи предложените от Корнелия Нинова промени

На пленум, продължил над 6 часа, Националният съвет на БСП избра предложените от Корнелия Нинова 3-ма нови заместник-председатели на партията. Освен С...