НОВИНИ

Денят на Европа ще бъде отбелязан с най-голямото досега 3D мапинг шоу в България

Денят на Европа 2018 ще бъде отбелязан с най-голямото досега 3D мапинг шоу в България, съобщиха от бюрото на Европейския парламент у нас. Прожекцията е под наслов "Днешният ден" и ще започне на 9 май от 21.30 часа върху фасадата на Министерския съвет в София. Тя е посветена на Европейската година на културното наследство, ще бъде отбелязано и първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз.

bnt avatar logo
от БТА
15:55, 07.05.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
денят европа отбелязан голямото досега мапинг шоу българия

Организатори са Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България, а официални партньори - Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС и Столичната община. Специалното събитие е разработено съвместно с българското студио mp-studio.eu. За да могат всички желаещи да станат част от празника, филмът ще бъде излъчен 4 пъти.

Шоуто ще може да бъде гледано на живо от 21.30 ч. на 9 май и на интернет страницата на Европейския парламент в България www.europarl.bg, както и във Facebook чрез Facebook Live.

Проектът "Днешният ден" се осъществява в партньорство с Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС и Столичната община. Медиен партньор е Българската национална телевизия.

На 9 май от 11:30 ч. в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще се проведе публичен дебат с евродепутата Искра Михайлова (АЛДЕ), комисаря по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел и министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова. Основната тема на гражданския диалог ще бъдат младите хора и тяхното бъдеще в дигитална Европа, но ще бъдат дискутирани и всякакви други въпроси свързани с настоящето и бъдещето на ЕС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меркел ще бъде на работно посещение в Сочи на 18 май за среща с Путин
Меркел ще бъде на работно посещение в Сочи на 18 май за среща с Путин
Путин внесе в Руската дума кандидатурата на Дмитрий Медведев за премиер
Путин внесе в Руската дума кандидатурата на Дмитрий Медведев за премиер