НОВИНИ

“Денят започва с култура” празнува 5 години

Своя празник отбелязват и колегите от “Денят започва с култура”. Днес се навършват 5 години, откакто предаването е в ефира на Българската национална телевизия.

bnt avatar logo
от БНТ
13:45, 07.12.2015
Чете се за: 00:41 мин.
Още

Една от големите промени в ефира на БНТ е по идея на програмния директор Севда Шишманова. Тя обаче се превръща в реалност чрез усилията на екипа, изградил днешния облик на предаването – на запазената територия за талантливите хора и най-доброто от културните събития в страната.

Севда Шишманова, програмен директор на БНТ1: През това време всъщност ние изградихме и създадохме една действаща платформа за култура и за дебат, която по някакъв начин ситуира цялата програмна политика на БНТ като обществена медия. Ние показахме, че на територията на културата може да се прави публицистика.

Весела Петрова, продуцент на “Денят започва с култура”: Българската култура има такъв мощен потенциал. Вижте какво направи само киното ни през последните години, въпреки липсата на средства, оценени в цял свят. Какво правят нашите художници, отново оценени в цял свят, нашите музиканти.

През годините времето и начинът, по който “Денят ни започва с култура” безспорно се променят. Остава обаче надеждата, че часовете, посветени на изкуството, ще ни върнат усещането за по-добър свят, в който се чувстваме по различен начин.

Георги Ангелов, водещ: Ако денят ви не започне с култура, ще завърши с халтура.

Честит празник и от екипа на “По света и у нас”!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Ханука у нас
Ханука у нас
Спорът за собствеността на храм-паметника Свети Александър Невски влезе в съда
Спорът за собствеността на храм-паметника "Свети Александър Невски" влезе в съда