Словенски депутат подаде оставка, след като разкри пред колегите си, че "откраднал" сандвич от магазин. Дарий Крайчич, на 54 години, разказал за "кражбата" пред камерите в парламента, за да илюстрира неефикасността на системите за контрол.

Депутатът Крайчич избрал да действа като възмутен от обслужването и контрола гражданин. Той направи пълно признание по собствена воля пред колегите си в парламента.

Дарий Крайчич, депутат: Просто се отбих, за да си взема сандвич. Застанах на щанда, а там имаше трима души и те си говореха. Не ми обръщаха никакво внимание, все едно че ме нямаше. Поседях там поне три минути. И в един момент реших да тествам системата им за сигурност. За първи път в живота си направих подобно нещо. Излязох навън със сандвича и никой не ме спря. Никой не ме и настигна.

Подалият оставка депутат е авторитетен експерт по горите и университетски преподавател. Той увери колегите си в парламента, че искал да направи "социален експеримент" и че още същия ден се върнал в магазина, за да плати сандвича и дори оставил малко повече пари от обявената цена.

Крайчич все пак призна, че е направил грешка и обяви, че връща мандата си.