НОВИНИ

Депутат от ГЕРБ обвиняем - причинил средна телесна повреда при катастрофа

Прокуратурата привлече като обвиняем депутата от ГЕРБ Иван Миховски за причиняване на средна телесна повреда на пешеходец, съобщават от прокуратурата. Пътният инцидент стана през октомври миналата година накръстовище в Троян. Пробата за алкохол на Иван Митовски показа 0.48 промила.

bnt avatar logo
от БНТ
15:00, 17.06.2016
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

До привличането на Миховски като обвиняем се стигна, след като на 08.02.2016 г. главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане на имунитета му като народен представител от ПП ГЕРБ. Искането бе във връзка с проверка на СГП за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост при транспортно произшествие.

Главният прокурор сезира Народното събрание на Република България, тъй като съгласно чл. 70, ал.1 от Конституцията в тези случаи НС е органът, който може да даде разрешение за възбуждане и провеждане на наказателно преследване за извършеното от народния представител престъпление от общ характер.

На 02.10.2015 г. около 19.50 часа в гр. Троян при кръстовище между ул. „Васил Левски“ и „Св. Св. Кирил и Методий“, Иван Миховски управлявал л.а. "Мерцедес С 350“ с посока на движение от центъра на Троян към град Ловеч. По същото време в Троян, по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ се движила пешеходката М. Т. Достигайки кръстовището , тя предприела пресичане на пътното платно на ул. „Васил Левски“. Миховски обаче не намалил скоростта на движение на автомобила и блъснал жената. Така той по непредпазливост й причинил средна телесна повреда, като пострадалата е била с трайно затруднение на движението на десния крак за срок не по-малък от 2-3 месеца при обичаен ход на възстановителния процес.

Миховски бил изпробван за употреба на алкохол с техническо средство - дрегер „Алкотест“, който отчел положителен резултат, а именно 0.48 промила на хиляда. На Иван Миховски е съставен акт за установяване на административно нарушение от 02.10.2015 г. за нарушение на чл. 116 от Закона за движение по пътищата. Актът е подписан от Миховски без възражения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масови проверки на строителните обекти в София
Масови проверки на строителните обекти в София
Извадиха и втората черна кутия на падналия самолет на Egypt Air
Извадиха и втората черна кутия на падналия самолет на "Egypt Air"