НОВИНИ

Депутати одобриха разпродажба на имоти на ВМЗ - Сопот

Срещу приватизацията на ВМЗ - Сопот се обявиха от "Обединените патриоти" с аргумент, че имотите се продават с намерение определени инвеститори да се възползват от това.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
09:34, 03.04.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
депутати одобриха разпродажба имоти вмз сопот

По предложение на икономическото министерство части от Вазовските машиностроителни заводи ще бъдат продадени. Това решиха на първо четене депутатите днес. Аргументът за продажбата е, че военният комплекс няма нужда от тези имоти и няма възможност да ги поддържа. Според заложеното решение ще бъдат продадени осем сгради на територията на ВМЗ - Сопот, хотел в същия град, както и почивната хижа на дружеството "Чевира", която се намира в близост до Старосел.

Военното предприятие е в забранителния списък на Закона за приватизация и следприватизационен контрол като дружество, важно за националната сигурност. В същия списък са и болниците у нас. Именно затова се налага да бъдат гласувани промени в нормативната уредба, за да бъдат продадени части от предприятието.

Срещу приватизацията на имоти от ВМЗ се обявиха от "Обединените патриоти". Депутатът Йордан Апостолов призова колегите си да гласуват срещу поправката като заподозря икономически интереси. По думите му ще бъде продаден терен от 1024 декара в Старосел, на територията на имота има и минерална вода.

Въпреки това депутатите решиха да одобрят продажбата с 73 гласа "за", 3 "срещу" и 15 "въздържали се".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Пътници избраха най-добрите авиокомпании в света
​Пътници избраха най-добрите авиокомпании в света
В Благоевград организират безплатни занимания за учениците през ваканцията
В Благоевград организират безплатни занимания за учениците през ваканцията