НОВИНИ

Депутати: Ще има минимално увеличение на пенсиите догодина

Догодина ще има минимално увеличение на пенсиите заради заложеното по закон швейцарско правило. Това обявиха депутати от ГЕРБ и БСП в сутрешния блок на БНТ "Денят започва". Те коментираха още темите за доходите, пенсиите и предстоящия държавен бюджет за 2018 година.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
08:46, 28.09.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Диана Йорданова - депутат от ПГ на ГЕРБ: Може да очакваме минимално увеличение на пенсиите по швейцарско правило с около 4%, което прави средно по 15-20 лева. Може да очакваме и допълнително повишаване специално на пенсиите в зависимост от изпълнението на бюджета всички данни към момента показват, че икономиката се развива възходящо.

Георги Гьоков - депутат от ПГ на БСП за България: Мисля си, че след 8 години управление аз така с доста резерви подхождам към това, което казва, защото това се говори всяка година бюджета и не се случва.

Диана Йорданова - депутат от ПГ на ГЕРБ: Макроикономическите показатели показаха, че най-накрая хората започнаха да усещат по джоба си увеличението както на доходи, така и на заплати и на всички останали плащания.

Георги Гьоков - депутат от Пг на БСП за България: Няма как да се съглася, че за 8 години всички обезщетения и социални плащания, като изключвам социалните помощи, са замразени, замразени, 8 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Санкции заплашват Райънеър
Санкции заплашват "Райънеър"
​Инструмент на Джордж Харисън от Бийтълс на аукцион​
​Инструмент на Джордж Харисън от "Бийтълс" на аукцион​