НОВИНИ

Депутатите избраха Красимир Влахов за съдия в Конституционния съд

Парламентът избра Красимир Влахов за съдия в Конституционния съд от квотата на Народното събрание. В гласуването участваха 182 народни представители, от които 127 бяха "за", а 55 се въздържаха. Влахов беше подкрепен от депутатите от ГЕРБ, Обединените патриоти, ДПС и "Воля". От БСП се въздържаха.

bnt avatar logo
от БТА
09:51, 05.10.2018 (обновена)
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

След избора Влахов заяви, че съзнава високата отговорност, която парламентът му възлага, и няма да отстъпи от нея. Красимир Влахов има над 20-годишен съдийски стаж, бил е зам.-председател и председател на Софийския районен съд, както и зам.-председател на Върховния касационен съд.

Влахов безспорно има изключителен правен опит и е достойна кандидатура за съдия в Конституционния съд, заяви при представянето на кандидата председателят на правната комисия Данаил Кирилов. Влахов е заемал ключови и тежки позиции, посочи Кирилов.

;

Красимир Влахов заяви в кулоарите на парламента, че приема предизвикателството и няма да разочарова при изпълнение на задълженията си. Той бе единствената номинация за член на КС от квотата на Народното събрание и бе одобрен днес.

На всички ще ви кажа едно - съдия, избран за член на Конституционния съд, не може да направи друго изявление освен това, което се съдържа в клетвата при встъпването като член на този орган, а именно: да пази върховенството на конституцията, което съм обещал да правя и ще го правя, обясни Влахов пред медиите.

Той подчерта, че при изслушването в комисията по правни въпроси и след това е заявил, че това, което е в неговите воля и възможности, е да приеме предизвикателството и да се постарае да се представя достойно. С което се надавам да съм се справил, добави той. Другото е извън мен, няма да разочаровам с изпълнението на задължената си, каза още Красимир Влахов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Черна гора въвежда глоби за тези, които не стават при изпълнение на химна
​Черна гора въвежда глоби за тези, които не стават при изпълнение на химна
Много слънце и високи температури днес и през почивните дни
Много слънце и високи температури днес и през почивните дни