"БСП за България" се връща в парламента. От днес левицата подновява участието си в пленарните заседания след повече от тримесечно отсъствие.

Загубата на евровота накара Националния съвет на партията да отчете излизането от Народното събрание като грешка и да поиска връщането на депутатите в зала.

Червеното недоволство принуди лидера на партията Корнелия Нинова да подаде оставка.Тя обаче заяви, че ще се кандидатира отново за председателския пост на предстоящия през юни конгрес.

От левицата настояват и за оставката на финансовия министър. Според тях Владислав Горанов е виновен за неправомерното раздаване на над 6 млн. лева от държавния бюджет като партийни субсидии.

Преди дни той обясни, че увеличението е дошло заради законова формулировка, която позволява парите на политическите формации, неполучили подкрепа от 1% на изборите, да бъдат преразпределяни сред партиите, преминали тази бариера.

В понеделник правителството предложи промяна в закона, отнемаща им тази възможност със задна дата. Днес тя ще бъде гласувана от парламента. Ако бъде приета, партиите ще трябва да върнат надвзетите пари.