Депутатите от Парламентарната икономическа комисия единодушно подкрепиха ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за приватизация, с които се предвиждаше-ангажиментите на купувачите по приватизационни договори да важат за 5, а не за 10 години, при това със задна дата. Вчера държавният глава наложи вето на тези текстове с мотива, че те не само не защитават обществения интерес, но и съществено го увреждат.

Всички 18 депутати от икономическата комисия, присъстващи на извънредното заседание, гласуваха "за" отпадане на текстовете, на които държавният глава наложи вето. Румен Гечев не пропусна да отбележи, че още от самото начало от БСП са били против тези предложения.

Румен Гечев - член на Комисията по икономическа политика, ПГ на "БСП за България": Ние ще подкрепим с две ръце, влизаме в пленарна зала и отхвърляме текстовете, които предлага г-н президентът, които са в крещящо портиворечие с международното право, с българската конституция и са против интересите на българското общество.

Спорните текстове бяха внесени от депутати от Атака и ВМРО от коалицията "Обединени патриоти", днес те не коментираха казуса. Както стана ясно още вчера, от ГЕРБ се съгласиха с мотивите на президента Радев и призоваха ветото да се подкрепи.

Делян Добрев - член на Комисията по икономическа политика, ПГ на ГЕРБ: Така, че да дадем възможност закона да бъде приет в пленарна зала преди парламентарната ваканция без параграф 3 и 4, които са оспорени във ветото на президента.

Ветото ще бъде обсъдено и в пленарната зала утре или в петък.

Президентското вето върху промените в закона за приватизацията получи подкрепа

Президентското вето върху промените в закона за приватизацията получи подкрепа

Президентът Румен Радев наложи вето на промените в закона за приватизацията, с които се предвиждаше ангажиментите на купувачите по приватизационни дог...