НОВИНИ

Депутатите отхвърлиха предложение за обезщетение за майки с деца до 2 години

Депутатите отхвърлиха предложението обезщението за майки с деца до 2 години да се обвърже с минималната работна заплата. Промяната е само за майките на трудови договори, които редовно са плащали своите осигуровки.

bnt avatar logo
от БНТ
20:04, 02.03.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Според БСП обезщетението в момента изостава в сравнение с нарастването на минималната работна заплата. Заявиха,че не са чули от управляващите мотиви за отхвърлянето на предложението,и това предизвика реакцията им.

;
Корнелия Нинова-депутат от ПГ на "БСП-Лява България"
- Защо не, защо сте против?
- Защото ръмженето от място и усмивките, които пускате ехидни, това не е позиция. Добре- единодушни ли сме, че имаме демографски проблем, съгласни ли сме всички, че тези хора са си плащали осигуровките докато са работили и това са техните пари, те не са дошли от небето

Изненадващо предложението на БСП беше подкрепено от Патриотичния фронт и Атака , които смятат ,че раждаемостта трябва да се стимулира и увеличението на майчинските е начин за това.От другата лява формация АБВ пък застанаха срещу БСП с мотива, че било по-важно вместо за социални плащания парите да се насочат за строеж на детски заведения, които да поемат отглеждането на децата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерският съвет одобри законопроекта за съдебната власт
Министерският съвет одобри законопроекта за съдебната власт
Туристите тръгват за Гърция
Туристите тръгват за Гърция