НОВИНИ

Глобяват депутатите, които са отсъствали днес без уважителна причина

Депутатите, които днес не бяха в пленарната зала без уважителни причини, както и тези, които не се регистрираха, въпреки че бяха в нея, ще бъдат санкционирани с две трети от полагащата им се дневна надница. Глоба няма да бъде налагана само на народните представители в командировка. Това обяви пред журналисти в парламента председателят му Цвета Караянчева след третия неуспешен опит да бъде събран кворум и да започне заседанието, на което трябваше да се разгледат, по думите й, два много важни законопроекта - за местното самоуправление и за лекарствените средства.

bnt avatar logo
от БТА
10:28, 27.09.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
глобяват депутатите отсъствали без уважителна причина

Тя призова някои политически сили да популяризират визията си от петък - след края на пленарното заседание - до вторник, така че в сряда да бъдат зад банките в залата. Изключително съм разочарована, защото мисля, че тук има отговорни хора, които са дошли да работят, а не да представят визията си в работно време, има изключително много време да се представя и да се правят приемни по общините. Тук, в пленарните заседания, трябва да участват всички, категорична беше Караянчева. Така рейтингът на парламента няма да се вдигне.


;

За да има кворум и НС да работи, председателят се зарече оттук нататък да прецизира всяка една командировка. Засега не се обмислят извънредни заседания.

Утре управляващите се надяват парламентът да работи редовно. В сряда, четвъртък и петък моля народните представители да се ангажират с работата, за която получават заплата, призова Цвета Караянчева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов се срещна с представители на американски еврейски организации
Бойко Борисов се срещна с представители на американски еврейски организации
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Пиршество от ритми
"АРТ посоки" с Галя Крайчовска: Пиршество от ритми