НОВИНИ

Депутатите приеха държавните субсидии за общините

Депутатите приеха държавните субсидии за общините. Народните представители продължават с гласуването на бюджета на държавата. Дебатите следи репортерът ни Цветелина Катанска.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
16:06, 29.11.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Депутатите одобриха с 470 млн. лв повече за общините, като 10 млн. от тях ще бъдат насочени към капиталови разходи, а най-голям ще е ръстът за общините в Североизточна и Северозападна България.

Не това обаче предизвика спор. Спор предизвика предложението на БСП да бъде увеличена еднократната помощ при раждането на близнаци на 6400 лв за всяко дете. Стигна се до конфликт между ОП и БСП.

Георги Свиленски, депутат БСП за България: Г-н Симеонов, проблемът на вашето управление е, че всичко във вашите глави е пари, пари власт и постове.
Валери Симеонов, депутат от Обединени патриоти: Ако всичко ми беше пари в главата, нямаше да съм тук. Аз съм оставил бизнеса и фирмите, за да дойда тук, да се опитам да направя нещо в посока на моите убеждения.Трудно ще ме пометат 50 кресльовци, много трудно. Няма как да стане. Няма как да стане.

И в момента дебатите в пленарната зала продължават. Депутатите спорят дали парите от концесията на Летище София догодина да бъдат извадени от сребърния фонд, т.е. към бъдещата пенсионна система и да бъдат насочени за спасяването на БДЖ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще има нов подход при определяне на доставчиците на храна за армията
Ще има нов подход при определяне на доставчиците на храна за армията
​Синдикалисти, миньори и енергетици протестираха в София
​Синдикалисти, миньори и енергетици протестираха в София