НОВИНИ

Депутатите приеха окончателно Закона за тютюна и тютюневите изделия

След 2 годишно очакване Народното събрание прие окончателно Закона за тютюна и тютюневите изделия. С това, според Ферихан Ахмедова от ДПС, недоговорен с изкупвачите тютюн вече няма да се произвежда. Това на практика ще спре и протестите на тютюнопроизводителите, които в последните години недоволстваха от неизкупените им количества тютюн. ¤W1 142 ]] C2.5 J 0 v1.0 CLIP src="1" disableNAT="t" in="4524" nat="2" nat2="-1" off="0" out="5787" position="5787" sot="1" sot2="-1" vid="1" [[{M} СХР Ферихан Хюсменова - депутат от ДПС С тези изменения , които днес се приеха , се връщаме към правила , които се надяваме в следващите години няма да се допуснат практики на протести , защото от тук нататък с новия закон недоговориран тютюн няма как да се произведе .Това е нов вид отношения тютюнопроизводителя задължително трябва да сключи договор с изкупвач за да е сигурен , че неговия тютюн ще бъде изкупен .Тази година има неизкупен тютюн 700 тона ,който е недоговориран.¤W2 25 ]] C2.5 J 0 v1.0 [[{M} Текст Новост в закона е

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
15:45, 25.02.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
депутатите приеха окончателно закона тютюна тютюневите изделия
Ферихан Хюсменова, депутат от ДПС: С тези изменения, които днес се приеха, се връщаме към правила, които се надяваме в следващите години няма да се допуснат практики на протести, защото от тук нататък с новия закон недоговориран тютюн няма как да се произведе. Това е нов вид отношения - тютюнопроизводителят задължително трябва да сключи договор с изкупвач, за да е сигурен, че неговият тютюн ще бъде изкупен. Тази година има 700 тона неизкупен тютюн, който е недоговориран.

Новост в закона е и въвеждането на фигурата на представителните асоциации на тютюнопроизводителите. Ферихан Ахмедова поясни, че те ще имат много съществена роля, защото ще могат да договарят колективни условия за изкупуване на тютюн.

Десислава Танева, министър на земеделието и храните: С приетите промени правим крачка напред в това държавата да осигури публичност на лицата, които са заети в сектора и да окаже влияние по повод изкупвателната кампания и спорове, които ще възникнат за качеството на изкупувания тютюн, чрез създаване на постоянно действащи комисии по тютюна.




Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окръжният съд в Пазарджик даде ход на делото срещу 14 имами
Окръжният съд в Пазарджик даде ход на делото срещу 14 имами
В Брюксел обсъждат бежанската криза
В Брюксел обсъждат бежанската криза