Парламентът гласува оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Той се оттегля заради медийни пулбикации, че негови роднини са си купили евтини жилища.

Подробностите вижте от Надежда Василева:

Оставката на Делян Добрев беше гласувана в негово отсъствие. „За“ оставката гласуваха 96 депутати, против бяха 7, а въздържалите се бяха трима.

Единственото изказване в пленарна зала беше на депутата от ГЕРБ Георги Марков, който каза, че ще гласува „против“, като го защити и го определи като „честен човек“. Той реторично попита дали депутатите трябва да са хора без жилища.

Лидерът на НФСБ каза, че той и неговите колеги също са гласували против оставката на Добрев и посочи, че след като премиерът иска толкова много оставки, ще се постави и въпросът за оставката на самия Борисов.

© БНТ
Георги Марков, депутат от ПГ на ГЕРБ: Едно време учехме един учебник на проф. Вакарелски по криминология, където като завъртиш страниците, се виждат криминогенните типове. Т.е. такива, които и без съд и присъда можеш да им кажеш „този, майче, е престъпник“. А сутринта видях, по излъчването на Делян Добрев, че е едно чудесно момче, с буден и честен поглед, което се чувства политически убито. Дело на пазар на имоти, дело на свободното договаряне. То бива-бива с тези апартаменти! В колиби ли да живеят народните представители?

Валери Симеонов, председател на НФСБ, ПГ "Обединени патриоти": Аз гласувах против и както видяхте, и колегите ми от НФСБ гласуваха против. Защото навсякъде, включително и в политиката, трябва да има здрав разум. Мисля, че този отвратителен процес, на който сме свидетели, а част от хората и жертви, трябва вече да бъде прекратен. В следващото НС никой, който има апартамент, не дайси Боже да има и фирма, да бъде бизнесмен-иззедник, значи просто да не си помисля, че просто може да се кандидатира за народен представител. За народни представители трябва да се кандидатират малоимотни хора, които нямат собственост, хора, които спят под мостовете на Перловската река и хора, които са клошари. И няма как да отречем че затова има заслуга и министър-председателят.

Веселин Марешки - председател на ПГ на "Воля - Българските родолюбци: Това е лично волеизявление и има решение на Конституционния съд, така че ние нямаме основание да не я подкрепяме. Тук по-скоро въпросът е, че не обръщаме внимание на основното, а се занимаваме с махленщини.
Нова серия оставки: Депутат, кмет и зам.-областен управител напускат властта

Нова серия оставки: Депутат, кмет и зам.-областен управител напускат властта

Нова серия оставки във властта. Делян Добрев от ГЕРБ подава оставка като народен представител. Заради имотен скандал си тръгва и заместник-областният...

Тази сутрин двама нови депутати положиха клетва - Ралица Добрева, която влиза на мястото на Цецка Цачева, отказала да се върне в Народното събрание като депутат, и Лиляна Радева, която влиза на мястото на новия правосъден министър Данаил Кирилов.

Лиляна Радева и Ралица Добрева положиха депутатска клетва

Лиляна Радева и Ралица Добрева положиха депутатска клетва

Лиляна Радева и Ралица Добрева положиха клетва като народни представители от парламентарната група на ГЕРБ.

Приоритетите на новия правосъден министър Данаил Кирилов

Приоритетите на новия правосъден министър Данаил Кирилов

Данаил Кирилов е новият правосъден министър. Днес той положи клетва в Народното събрание и зае поста.