НОВИНИ

Депутатите приеха оставката на Цветанов

Без дебат в пленарна зала депутатите гласуваха оставката на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, с което прекратиха пълномощията му като народен представител.

bnt avatar logo
от БГНЕС
09:16, 29.03.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
депутатите приеха оставката цветанов

Оставката бе гласувана в отсъствието на самия Цветанов от пленарната зала, а за нея гласуваха 121 народни представители, 7 бяха „против“, а 3 се въздържаха.

Цветанов напуска Народното събрание след замесване на името му в имотен скандал, причина за който стана придобит от него имот в столицата на цена, далеч по-ниска от пазарната. Той обаче запазва заместник-председателското си място в партията и остава начело на предизборния щаб.

На мястото на Цветанов в парламента влиза 27-годишният Георги Недев от Велико Търново, който трябва да положи клетва като народен представител. На парламентарните избори преди 2 години той е бил едва 11-ти в листата на партията, но е спечелил около 2 900 преференциални гласа.

Начело на парламентарната група на ГЕРБ застава председателят на Комисията по здравеопазване д-р Даниела Дариткова. Все още не се знае обаче кой ще замести Цветанов в комисиите, в които той участва.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Забраниха на Хуан Гуайдо да заема избираеми длъжности за 15 години
Забраниха на Хуан Гуайдо да заема избираеми длъжности за 15 години
Менда Стоянова очаква 7-8 евродепутати за ГЕРБ след изборите
Менда Стоянова очаква 7-8 евродепутати за ГЕРБ след изборите