НОВИНИ

Пускането на ТОЛ системата беше отложено за 2020 г.

Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за пътищата, които предвиждат отлагане на системата за таксуване на тежкотоварни автомобили на базата на изминато разстояние.

Милена Кирова
от Милена Кирова
12:24, 18.07.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Така на практика ТОЛ системата няма да заработи на 16 август тази година, както беше предвидено. С промените в закона се дава начало на техническата част, а събирането на таксите от камионите над 3 тона и половина ще бъде отложено до 1 март 2020 г.

Драгомир Стойнев, "БСП за България": ТОЛ системата се превърна в една панацея и всички очаквахме, че от 16 август ТОЛ системата ще заработи и тези прословути милиарди ще потекат, едва ли не ще бъдат разпределени, че ще има качествени ремонти, че хората няма да се оплакват, че им се чупят колите.
Александър Ненков, ГЕРБ: Вие всъщност "за" ли сте тази електронна система да бъде въведена или не? Много съжалявам, че мирогледът ви е толкова къс. нали тук става въпрос за някакви месеци, в които поради обективни причини сме решили, че е по, ако щете и малко рисково, хем от една страна да се намери някакъв необходим баланс между интересите на заинтересованите страни, хем от друга страна и самата система електронна да се тества в истинско реално време. Тази системата не е направена за ГЕРБ, не е за два месеца, не е за три месеца, а за десетилетия напред.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Претърсвания на апартаменти в Кьолн заради съмнения за атентати
Претърсвания на апартаменти в Кьолн заради съмнения за атентати
НС прие улеснена процедура за отдаване на концесия на плажове
НС прие улеснена процедура за отдаване на концесия на плажове