НОВИНИ

Депутатите ще обсъдят номинацията на Меглена Кунева за просветен министър

Номинацията на вицепремиера Меглена Кунева за нов министър на образованието ще бъде обсъдена от депутатите. Кандидатурата ѝ беше внесена вчера следобед в Народното събрание. Очаква се от името на правителството тя да бъде представена от вицепремиера Томислав Дончев.

депутатите обсъдят номинацията меглена кунева просветен министър
bnt avatar logo
от БНТ
06:18, 03.02.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Премиерът Бойко Борисов ще пътува за Лондон, поясниха вчера от пресслужбата на Министерски съвет. Очаква се гласуването за Меглена Кунева да бъде след заседанието на правителството и след традиционния за всяка първа сряда от месеца блицконтрол. Очертава се напрегнато гласуване и трудна подкрепа.

За момента е ясно, че предложението за министър на образованието се подкрепя от ГЕРБ и четири от формациите в Реформаторския блок. Излезлите в опозиция депутати от ДСБ, както и петимата от гражданската квота на Реформаторите няма да подкрепят Кунева.

АБВ и Патриотичният фронт не смятат, че тя има опит в сферата на образованието, за да поеме този ресор. БДЦ пък са разделени за гласуването.

БСП, ДПС и Атака вече се обявиха твърдо против. Дали Кунева ще стане образователен министър с крехката депутатска подкрепа, която се очертава след днешния ден, зависи от конфигурацията в пленарната зала и какво мнозинство ще е необходимо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​И днес блокада на българо-гръцката граница
​И днес блокада на българо-гръцката граница
Румънският главен прокурор подаде оставка
Румънският главен прокурор подаде оставка