НОВИНИ

Депутатите също са на мнение, че мерките за чумата по свинете са закъснели

В парламента от БСП поискаха вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на земеделието Десислава Танева да отидат в Народното събрание и да отговорят на въпроси, свързани с мерките, които държавата предприема срещу разпространението на заразата от африканската чума по свинете. С подробностите - вижте прякото включване в обедните ни новини на Надежда Василева.

Надежда Василева
от Надежда Василева
12:08, 25.07.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Изслушването на Томислав Дончев и Десислава Танева най-вероятно ще се случи утре.

Иначе в кулоарите на парламента депутати от различни парламентарни групи също заявиха, че има опасност от разпространение на заразата и също така, че има риск България да загуби сектор "свиневъдство". Според тях мерките, които са предприети са закъснели. Това заявиха депутати и от опозицията, и от "Обединените патриоти".

Бюрхан Абазов, ДПС: Заразата е факт от миналата година, от 2 години е в Европа, мерките са неадекватни, хаотични, закъснели, институциите не сработиха в кризисна ситуация.
Пенчо Милков, БСП: Има добри практики в други държави, в България имаше успиване, че всичко е наред, оградата ще ни спаси, но не е така.
Александър Сабанов, Обединени патриоти: Мерките в момента са адекватни, но закъснели, в други държави леталният край е 100 процента. Дали в България е застрашен секторът - застрашен е, има опасност България да загуби индустриалното свинепроизводство.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи полети на курсанти-летци в Долна Митрополия
Първи полети на курсанти-летци в Долна Митрополия
Без номинация за главен прокурор на пленума на ВСС, протести за и против Гешев
Без номинация за главен прокурор на пленума на ВСС, протести за и против Гешев