Снощи парламентът гласува увеличаване на субсидиите от 1 на 8 лева, както предложиха от БСП. ГЕРБ потвърдиха, че патриотите са настоявали за увеличаване на сумата и посочиха, че иначе имало риск да не бъде приет държавният бюджет за догодина. А патриотите казаха, че не са рекетьори.

София

Даниела Дариткова, председател на ПГ ГЕРБ : Това създаде риск за приемането на бюджета на държавата за 2019 година. Затова се състоя спешно съвещание с нашите коалиционни партньори. Те поставиха въпроса за субсидията и за това, че твърдо трябва да се определи такава. Казаха, че само в такъв случай ще продължат да гласуват с нас Закона за бюджета на държавата.
Валери Симеонов, лидер на НФСБ: Как изглежда в публичното пространства тази крачка? Най-малко аз мога да отговоря на този въпрос. Нашата политическа сила винаги е била за намалени субсидии, не 11 лв., но винаги сме били за субсидии, така че тук сме последователни. При нас я няма тази стъпка на тангото. Ние не я познаваме.
Депутатите приеха партийната субсидия да е в размер на 8 лв.

Депутатите приеха партийната субсидия да е в размер на 8 лв.

Депутатите създадоха правен казус с партийните субсидии. Първо ги отхвърлиха напълно, но след коалиционни разговори все пак постигнаха нова договорка....