НОВИНИ

Депутатът Димитър Аврамов предаден на съд за търговия с влияние

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу народния представител от ДПС Димитър Аврамов.

депутатът димитър аврамов предаден съд търговия влияние
bnt avatar logo
от БНТ
14:36, 16.04.2019
6547
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Той, заедно с двама помагачи, са предадени на съд за търговия с влияние, осъществено в условията на продължавано престъпление.

Разследването установи, че от 6 до 17 юли 2012 г., в Бяла Слатина, Плевен, Монтана и в местността „Тировец” в землището на Монтана, Аврамов, в съучастие с помагачи, поискал от бизнесмен сумата от 220 000 лева и право на ползване на земеделски земи, собственост и арендувани от фирма на бизнесмена.

Депутатът е взел 100 000 лева, за да упражни влияние върху директора на Областна дирекция „Земеделие“ в Монтана да отмени заповед от за служебно разпределение на ползването на земя в землището на село Стубел, да издаде заповед за въвод във владение на фирмата на бизнесмена в масив в селото и да сключи споразумение за ползването на земеделски земи.

Дарът и облагата са били поискани, за да се упражни влияние и върху началника на РУП-МВР в Монтана във връзка със службата му и при упражняване на правомощията му - да осигури полицейска охрана върху масива при прибирането на реколтата от рапица.

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

Димитър Аврамов е избран с листата на ДПС в избирателен район Монтана. Той е член на комисиите за борба със сивата икономика и контрабандата и по европейските въпроси и еврофондовете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германски правителствен самолет кацна аварийно в Берлин
Германски правителствен самолет кацна аварийно в Берлин
Кметът на община Септември е обвинен в безстопанственост
Кметът на община Септември е обвинен в безстопанственост