НОВИНИ

Д-р Михайлов, БСП: Никой не е видял варианти за здравната реформа на документ

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев днес ще представи варианти на нови здравноосигурителни модели по време на Национална кръгла маса. На каква позиция е опозицията за готвените реформи - гост по темата в Сутрешния блок на БНТ1 беше д-р Георги Михайлов – депутат от ПГ на "БСП за България", член на Комисията по здравеопазване в НС.

bnt avatar logo
от БНТ
07:56, 26.09.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Намираме се в доста парадоксална ситуация - на практика никой не е видял документ, който да представя каквито и да е варианти за т.нар. здравна реформа, заяви д-р Михайлов.

Д-р Георги Михайлов, "БСП за България": Играем на едно гадаене, като се промъкват отделни фрагменти. Още по-неприятното за нас е, че говорим за дофинансиране на здравната система, което няма да доведе до никаква промяна. Това е фрагмент от здравен модел, а не нов здравен модел. Бюджетът вече е почти готов и е много късно за такива промени.

Предложенията в програмата на БСП "Визия за България" относно реформата в здравеопазването е тя да започва от самата структура на здравната система и да се развива на регионален принцип.

Предложихме много сериозно да се обмисли промяната на ставка на ДДС. Парадокс е, че имаме еднаква политика за ДДС с Дания - страната с най-висок БВП и доходи в ЕС, докато България е с най-ниски доходи, обясни д-р Михайлов.

Той коментира и проблема с демонополизацията на НЗОК и задължителния публичен разговор по темата, който все още не се е състоял.

Д-р Георги Михайлов, "БСП за България": Несериозни разговори по тъмни коридори няма да помогнат за такава ранима сфера, каквото е здравеопазването.

Депутатът от опозицията е категоричен, че в обществото има натрупано напрежение, а парламентът буксува, защото със силата на мнозинството се налагат решения и липсва дискусия по важните проблеми.

Вижте целия разговор с д-р Георги Михайлов във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще се премахнат ли скоро опасните дървета в Борисовата градина?
Ще се премахнат ли скоро опасните дървета в Борисовата градина?
Комисар Бързилов: Няма опасност за хората заради пожара в Благоевградско
Комисар Бързилов: Няма опасност за хората заради пожара в Благоевградско