НОВИНИ

Депутатът от БСП Манол Генов с обвинение за купуване на гласове

Прокуратурата повдигна обвинение на депутата от БСП Манол Генов за купуване на гласове. Определена му е мярка за неотклонение подписка. Генов сам се отказа от депутатската си защита преди по-малко от месец, след като беше внесено искане от главния прокурор. На излизане от прокуратурата той отрече да е купувал гласове и каза, че се надява на справедлив процес.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
18:24, 12.07.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Манол Генов се яви малко след 10 сутринта в новата сграда на Спецзвеното "Антикорупция" на пл. "Света Неделя". Срещата му с прокурора беше кратка, а първият коментар след нея - ироничен.

Манол Генов - депутат от БСП: Обвинението е на границата с безразсъдство. Доволен съм от експедитивността, от бързата реакция на прокуратурата, след като ми поиска имунитета, виждате няма и един месец бях привлечен, както казах като обвиняем. Надявам се и доказателствата да бъдат така експедитивно събирани.

Според обвинението Генов, който е бивш зам.-кмет на Асеновград - е организирал в града купуване на гласове срещу 20-25 лв., платени на 69 души предимно от ромски произход.

По делото има СРС-та. А ключов свидетел на прокуратурата е затворник, който излежава присъда за наркотици в Пловдив. В килията му е открит телефон, по който е говорил с Генов.

Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор: Според неговите показания Манол Генов е човекът, който организира предлагането и даването на имотните облаги. Той е държал контрола за това на кои лица по колко лева да се предоставят, за да гласуват в негова полза.

Затворникът е бил използван от Генов като един от организаторите, за да се съберат ромските гласове.

Манол Генов - депутат от БСП: Никога не съм делял хората по етнос, по вероизповедание или по някакви други етноси. Това, че в една кампания зложелатели и доброжелатели могат да ти спрегнат името по някакъв начин, не мога да нося отговорност за това.

Прокуратурата твърди, че депутатът е действал заедно с асеновградския бизнесмен Николай Христев, в неговото заведение са раздавани парите, там са открити и списъци с избиратели. Генов призна, че познава съгражданина си Христев повече от 30 години, но отрече да са близки. На този етап народният представител не е дал обяснения по делото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Абсурдите в лечението на децата с лицеви аномалии
Абсурдите в лечението на децата с лицеви аномалии
Военни спасиха слон от морето край Шри Ланка
Военни спасиха слон от морето край Шри Ланка