НОВИНИ

Дерайлирали товарни вагони спряха влаковете за Белград

Товарни вагони излязоха от релсите и спряха движението на влаковете по международната линия София-Белград. Инцидентът е станал в отсечката между Костинброд и Петърч.

Виктор Дремсизов
от Виктор Дремсизов
12:08, 29.08.2016 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Всеки момент се очаква на гара Драгоман да пристигнат пътниците, които са извозени с автобус от София и да се качат на влака за Белград, предаде репортерът на "По света и у нас" Виктор Дремсизов.

По разписание влакът трябва да отпътува в 12:13 часа. Причина за промяна в разписанието стана инцидентът с дерайлиралия влак край гара Петърч. За щастие, няма пострадали.

Международните влакове, движещи се по линията не са спрени. Вследствие на инцидента, обаче, са обърнати 7 товарни вагона, пълни с въглища, и около 200 метра от ж.п. линията е разрушена.

От звеното "Разследване на транспортни произшествия" към Министерството на транспорта разследват случая.

Бойчо Скробански, ръководител звено "Разследване на произшествията": Грешката е техническа естествено, не е човешки фактор. Случвали са се. Към момента това са ни възможностите като железница. Инцидентът е станал по време на движение, транзитно преминаване на вертушен състав от 12 вагона, 930 тона, натоварен с въглища от мина Станянци до ТЕЦ "Бобовдол". При нареден транзитен маршрут дерайлират от четвъртия вагон седем вагона по ред. Първите три с вагона преминават, вторите дерайлират и последните два заедно с бутащия локомотив остават на релсите.
;

От БДЖ съобщиха, че работят по случая и се надяват до края на деня проблемът да бъде отстранен.

Екипът на БНТ ще продължи да следи ситуацията. Още информация очаквайте в следващите емисии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи фестивал на православната музика в Троянския манастир
Първи фестивал на православната музика в Троянския манастир
Проект за електромобил с българско участие
Проект за електромобил с българско участие