НОВИНИ

Десет души пострадаха при пожар в Белград

Десет души пострадаха при пожар в квартал в Белград през изминалата нощ. Сред тях има пожарникари и цивилни, но никой не е с опасност за живота. Запалила се е фабрика за мебели. Причините за инцидента се изясняват.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
17:40, 01.08.2018
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Пожарът лумва около 22 часа снощи във фабрика и прилежащ склад за мебели. Пламъците се разпространяват светкавично и много бързо обхващат площ от няколко хиляди квадратни метра. Намиращите се наблизо жилищни сгради са евакуирани.

По данни на сръбските медии достъпът до пожара е бил затруднен. 157 огнеборци и 32 пожарни коли от Белград и съседните градове се включват в овладяването на стихията. През нощта на мястото на пожара беше и вътрешният министър на Сърбия - Небойша Стефанович. По думите му ситуацията е била следена "секунда по секунда".

Небойша Стефанович, министър на вътрешните работи: За съжаление, пожарът, избухнал в склада, е засегнал и намиращи се наблизо други постройки. За причините за пожара ще говорим в следващите дни, след като полицията си свърши работата.

Според пожарната служба огънят е бил локализиран за четири часа. Сградата продължи да тлее до сутринта, като на моменти се виждаха и високи пламъци, но дежурните пожарникари се намесваха своевременно.

Повечето от пострадалите са се надишали с дим, един пожарникар е с леки изгаряния. Причините за инцидента вече се разследват. По думите на очевидци преди пламъците се чула силна експлозия. Възможно е да е гръмнала газова бутилка в някое от помещенията, но информацията не е потвърдена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кални порои заливат пътя Бяла-Русе
Кални порои заливат пътя Бяла-Русе
Над 3000 незаконни постройки ще бъдат съборени след пожарите в Атика
Над 3000 незаконни постройки ще бъдат съборени след пожарите в Атика